Nosework

Nosework är en ny hundsport som snabbt blivit populär. Här utför hunden ett nosarbete där man lär den doftdiskriminering. Hunden lär sig att söka efter och markera olika doftämnen såsom eukalyptus och lavendel. Med ökad skicklighet skall hunden kunna söka igenom ytor både inom- och utomhus. Från och med 2017 är nosework en officiell tävlingsgren.

Nosework passar alla hundar som vill jobba med nosen, såväl unga hundar som gamla hundar eller hundar med fysiska begränsningar då det i första hand är en mental aktivitet som inte är alltför fysiskt krävande. Denna aktivitet är bra för att stärka självförtroendet hos osäkra hundar. Det är även ett bra alternativ för hundar som på grund av skotträdsla inte kan tävla bruks.

Karlsborgs brukshundklubb kan nu genom ett samarbete med Karina Ravn, fartfyllda tassar, erbjuda en grundkurs i nosework. Du kan läsa mer om sporten på hennes hemsida www.fartfylldatassar.se.

På grundkursen går vi igenom grundläggande nosework-träning. Det blir en hel del enskild träning för att hundarna skall få jobba i lugn och ro. Hundarna jobbar oftast i koppel.

Här får du lära dig att introducera doften eukalyptus för din hund och vi kommer att testa på att söka i de olika miljöer som man tävlar i.

Max 6 deltagare.

Instruktör: Karina Ravn, certifierad instruktör inom svenska noseworkklubben

Kursens omfattning: 15 studietimmar (en studietimme =45 minuter) fördelat på 5 kurstillfällen

Kursstart och aktuella kursdagar/tider: lördagar 09.00-11.15, med start 1 augusti.

Kursavgift: 1200 :- som betalas in till klubbens postgiro 135087-5 senast 25 juli!

Du måste även vara medlem i Karlsborgs brukshundklubb. Registrera ditt medlemskap via webformuläret på Svenska brukshundklubbens hemsida. Medlemskap helbetalande medlem f.n. 525:-. Observera att du skall uppvisa giltigt medlemskort på kursstarten så lös medlemskap i tid så att du hinner få ditt medlemskort från SBK via mail!

Anmälan: via mail till karina@fartfylldatassar.se Maila uppgifter om namn, adress, telefonnummer, personnummer(då vi har våra kurser i samarbete med studiefrämjandet), hundens namn, ras och ålder. Obs! Anmälan senast 25 juli