Regler

Välkommen till Karlsborgs Brukshundklubb!
Klubben är en lokalklubb under Svenska Brukshundklubben. För att få träna här regelbundet så skall du lösa medlemskap, vilket du gör genom att kontakta klubbens kassör.
Din hund ska vara ID – märkt och vaccinerad enligt Kennelklubbens (SKK) rekommendationer.
Du som är medlem har tillgång till planerna för träning men kom ihåg att klubbens organiserade verksamhet (kurser, cirklar, tävlingar eller att klubben är uthyrd) har företräde. Pågår annan aktivitet skall du prata med ansvarig för att försäkra dig om att det är fritt fram att träna. (All klubbens planerade verksamhet hittar du i kalendern på hemsidan).
Vi hjälps åt att hålla ordning på planen och runt stugan.
Träningsmaterial som används ställs åter på sin plats efter avslutat träning. Lämna inte träningsmaterial framme på planen då detta är ett hinder för den som klipper gräset och i värsta fall kan förstöra gräsklipparen. Sätt tillbaka plankorna på hindren efter användning.
Hundbajs, fimpar och snus slängs i soptunnan.
Inga löptikar på planen närmast stugan.
När du tränar här ska SBK:s dressyrpolicy följas!
Du får endast träna skydd om du innehar skyddslicens, har en godkänd väktar – eller polishund eller är under utbildning och ansvarig träningsledare är närvarande.
För att få nyttja klubbens agilityhinder ska man ha gått en grundkurs i agility eller ha kunskaper jämförbara med en grundkurs / ha god kunskap om alla hinder (för att hunden inte ska bli rädd eller skada sig).
Uppställning av husvagn / husbil är tillåten om tillstånd givits.