TÄVLINGSTRÄNING

Kursinnehåll:

Lydnad är viktigt för hunden och dess möjlighet till frihet och utveckling. Ett bra lydnadsekipage har ofta en fin och förtroendefull relation och både hund och förare får använda sitt huvud för att lösa klurigheter och komma vidare i träningen.

I den här gruppen deltar ekipage med olika lång tävlingserfarenhet som tillsammans hjälps åt att träna lydnads- och bruksklassernas lydnadsmoment under tävlingslika förhållanden. Vi jobbar till exempel med momentinlärning, problemlösning och träning under tävlingsledarkommendering. Mellan träffarna behöver du träna hemma med din hund. Tävlingsträningen passar dig som:

  • Tävlar officiellt med din hund i bruks eller lydnadsklass eller tävlat med tidigare hundar och har kännedom om tävlingsmomenten.
  • Har som mål att börja tävla och tidigare gått tävlingslydnadskurs eller andra kurser inom SBK. En god grundlydnad behövs, vilket innebär att hunden kan vara lös och kommer på inkallning. Det är en fördel om du och din hund tränat grundläggande lydnadsmoment som sitt/ligg/gå fot.

LÄS MER OCH ANMÄL HÄR!